Confocal.nl receives innovationloan from Innovatiefonds Noord-Holland for developing fast RCM

Confocal.nl receives a loan of €255.000 from Innovatiefonds Noord-Holland to develop fast confocal imaging module for microscopes. This new module will allow different applications, and due to improved speed will be suitable for live cell imaging.

Confocal.nl was founded by Erik Manders and Peter Drent in 2016 with an investment by UvA  Ventures Holding and received in 2018 additional financial injection from Value Creation Capital. 

For more information:
Peter Drent, CEO Confocal.nl BV, info@confocal.nl +31 (0) 650543244
Wouter Keij, director Innovatiefonds Noord-Holland, info@innovatiefondsnoordholland.nl tel: +31 (0) 202460000
http://www.innovatiefondsnoordholland.nl

Confocal team
Confocal.nl team Peter Drent, Mariliis Tark-Dame and Erik Manders signing the contract with Noord-Holland Innovatiefonds represented by Wouter Keij.

———————————————————————–

Confocal.nl B.V., een startup gevestigd in Amsterdam, heeft een converteerbare lening van €255.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Deze lening stelt Confocal.nl in staat om een snellere digitale microscoop te ontwikkelen met hoge 3D resolutie. De oplossing zal onder meer gebruikt gaan worden bij onderzoek van (levende) cellen en weefsels.

De oplossing van Confocal.nl is gebaseerd op confocale microscopie met gebruik van een laser en een camera als detector. Hiermee zijn beelden van hoge resolutie in 3D te maken. Dankzij de hoge snelheid van de microscoop kunnen die beelden ook gemaakt worden van levende celstructuren. Dat is met name relevant bij het onderzoek van weefsels van levende organismen. Confocal.nl is al actief in de markt en de oplossing is een aanvulling op hun bestaande assortiment.

Peter Drent, CEO van Confocal.nl: “Dankzij de lening van het Innovatiefonds zijn wij in staat om met steun van andere financiers onze technologie naar de markt te brengen. Het idee was er eigenlijk al aan het begin van onze startup, maar nu met deze lening kunnen we eindelijk de volgende stap maken naar de commercialisering van dit originele idee”

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “Met de nieuwe oplossing van Confocal.nl zijn wetenschappers en onderzoekers in staat om nog gedetailleerdere beelden in 3D te maken, zelfs van weefsels van levende organismen. Dat is een belangrijke stap voorwaarts. Zeker ook in de gezondheidszorg zal de nieuwe microscoop een belangrijke bijdrage leveren op het gebied van onderzoek en diagnose.”

OVER HET INNOVATIEFONDS NOORD-HOLLAND

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de Provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het Fonds ondersteunt ondernemers in de Provincie Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van Proof-of-Concept. Het Fonds verstrekt converteerbare leningen. De looptijd van het eerste fondsdeel is 2018-2023. http://www.innovatiefondsnoordholland.nl

 

Voor meer informatie
Peter Drent, CEO Confocal.nl BV, info@confocal.nl  +31650543244
Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland, info@innovatiefondsnoordholland.nl tel: 0202460000

Confocal demo form image

See for yourself how we improve your experience

Request your
personalized demo

Confocal demo form image

See for yourself how we improve your experience

Request your
personalized demo

Contact us

See for yourself how we improve your experience

Request your personalized demo

In about 45 minutes to an hour, our experts show you how our products perform live.

Become a distributor

Contact a distributor

Contact us